Ангела Стојановска

Ангела Стојановска

Ангела Стојановска е дипломиран драмски актер на Факултетот за драмски уметности во Скопје, во класата на проф. Златко Славенски и еден од основачите на „Флуктус“. Ангела има работно искуство во невладиниот сектор, како едукатор на деца и малолетници – дел од драмски групи. Најголемо задоволство и претставува да работи на проекти во сферата на театарската дејност, некои од позначајните претстави на кои има работено се: „Без авторски права“ – Кино култура, (2019); „Каменот“ – ФДУ, (2019); ТВ Бокс – Скопски саем, (2016); „Време за забава“ – МКЦ, (2015); Минатата година работеше на филмот „Te dua, жими мене“ во независна продукција, (2019) и го позајми својот глас за еден од ликовите на анимираниот филм „Џон Вардар против Галаксијата“, Lynx Studio, (2019)

Доколку сакате да добивате информации по е-маил, регистрирајте се: