Васко Костовски

Васко Костовски

Васко Костовски е драмски актер кој дипломира на Факултетот за драмски уметности во Скопје во класата на проф. Златко Славенски. Тој е еден од основачите на „Флуктус“. Во неговото портфолио можат да се среднат голем број проекти, од кои најзначајни се: „Трамвајот наречен Копнеж“ – Театра (2014); „ТВ Бокс“ – Скопски саем (2016), „Уништување на народот или Мојата јетра е бесмислена“ – ФДУ (2019). Во 2020 се здоби со титулата наставник по драмска уметност студирајќи на студиската програма педагошки доквалификации на Педагошкиот факултет „Св. Климент Охридски“ во Скопје. Иднината на македонскиот театар ја гледа во што повеќе независни театри и вклучување на мултимедијалноста како изразно средство во нив.

Доколку сакате да добивате информации по е-маил, регистрирајте се: