Христијан Поп – Симонов

Христијан Поп – Симонов

Христијан Поп – Симонов е дипломиран актер на Факултетот за драмски уметности, во класата на проф. Златко Славенски и е еден од основачите на „Флуктус“. Покрај искуството коешто го има во аудио изработка и пост-продукција, како и графички дизајн, неговото портфолио вбројува претстави и проекти како: „Носталгиумот на еден перфориран копиљ“ – МКЦ 2013, ,, „ТВ Бокс“ – Луменетика Проект 2016, „Енималс“ – Кино Култура 2019, „Калија“ краток филм 2019.

Доколку сакате да добивате информации по е-маил, регистрирајте се: